Duvardaki is lekesi nasıl çıkar?
Duvardaki is lekesi nasıl çıkar?
Duvardaki is lekesi nasıl çıkar?
İs, temas ettiği her şeyde hoş olmayan lekeler bırakabilir. İster mumlardan, ister şöminelerden, hatta bir ev yangınından olsun, isi çıkarmak için özel araçlar ve teknikler gerekir. İsin asidik yapısı duvarlardan çıkarılmasını zorlaştırabilir. Sadece ovmakla is lekesi temizlenmez, hatta işleri daha da kötüleştirebilir.
Neyse ki Tek Temizlik bu çirkin siyah lekeleri çıkarmanıza yardımcı olabilir. Yangın sonrası temizlik ve dış cephe duvar temizliği alanında çok fazla deneyime sahip olduğumuz için ev sahipleri için is ve kurum temizlemeyi kolaylaştırmak adına birkaç ipucu ve püf noktası hazırladık.
Hadi başlayalım.
Duvardaki is lekesi ne sıklıkla temizlenmelidir?
İs yani kurum partikülleri solunum sisteminiz için zararlı olabilir. Bu nedenle yüzeylerden temizlerken koruyucu gözlük, eldiven ve maske gibi koruyucu giysiler giymek önemlidir. Biraz zaman ve dikkatle, is çoğu yüzeyden başarıyla çıkarılabilir.
Genel bir kural olarak, is lekesinin varlığını fark ettiğiniz anda duvarlarınızdaki isi temizlemek iyi bir fikirdir. Uzun vadede daha fazla soruna neden olabilecek isin birikmesine izin vermemek önemlidir.
Duvardaki is lekesini temizlemek için ihtiyacınız olan ekipmanlar
- Eldiven
- Koruyucu gözlük ve maske
- Koruyucu giysiler
- Merdiven
- Kova
- Selüloz sünger
- Mikrofiber bezler
- İs vakum cihazı
- Kurum süngeri
- Trisodyum fosfat (TSP) veya TSP-PE (fosfatsız)
- Yağ çözücü ile bulaşık deterjanı
9 Adımda Pratik İs Lekesi Temizliği
- Koruyucu Gözlük, Eldiven ve Giysileri Giyiniz.
Temizliğe başlamadan önce, kendinizi kurumdaki zararlı karbondan korumak için bir koruyucu gözlük ve bir maske, ellerinizi sert kimyasallardan korumak için lastik eldiven ve giysilerinizde leke oluşmasını önlemek için eski giysiler veya koruyucu tulumlar giyin.
- Odayı Boşaltın veya Mobilya ve Halıları Örtün.
Duvarlardan ve tavanlardan isi temizlediğinizde, bazı parçacıklar havaya karışacak ve döşemeli mobilyalara veya kolayca temizlenemeyen halılara yerleşecektir. Mümkünse odayı mobilya, aksesuar ve zemin kaplamalarından arındırın. Bu mümkün değilse, is ile kaplanmasını istemediğiniz her şeyi korumak için üzerlerini örtün.
- Odayı Havalandırın
Temiz hava sağlamak için pencereleri açın. Odadan olabildiğince çok is partikülü çekmeye yardımcı olması için hava sirkülasyonu sağlayın.
- Duvardaki kurum partiküllerini vakumlayarak temizleyin.
Hortumlu ve toz alma fırçalı bir elektrikli süpürgeniz varsa, kurum parçacıklarından bazılarını süpürmek için bunu kullanabilirsiniz. Bu hassas bir işlemdir çünkü kurum bulaşabilir.
Duvarın tepesinden başlayarak aşağıya doğru duvarı vakumlayın. Duvarla temas ettirmeyin aksi halde üzerinize is bulaşabilir.
- Kuru Temizleme veya Kurum Süngeri kullanın
Kurumu çıkarmak için özel süngerler birçok isimle anılır: kurum süngeri, kuru temizleme süngeri, kimyasal süngerler vb. Kauçuktan üretilen sünger, kurumu sert yüzeylerden kaldırmak için kavrama ve kuruma yapışma konusunda son derece etkilidir.
Önce tavan temizliği yapın ardından, duvarlara inin. Süngerin bir yüzü kirlendiği zaman diğer yüzünü kullanın. Süngeri suya değdirmeyin aksi taktirde süngeriniz işlevini yitirecektir. Kirlenen kısmı bir bıçak yardımı ile kesebilirsiniz.
- Islak Temizleme için Solüsyon Oluşturun
Duvarda veya tavanda kalıntı leke varsa, ıslak temizleme yöntemi kullanmanız gerekecektir.
Trisodyum fosfat (TSP), kurumu çıkarmak için en iyi ürün olarak kabul edilir. Bölgenizde yoksa fosfat içermeyen benzer kurum sökücüler vardır (TSP-PF). Ayrıca su ve yağ çözücü içeren bir bulaşık deterjanı karışımı da oluşturabilirsiniz.
- Trisodyum fosfat çözeltisi: Bir kovada iki litre suyu yarım fincan toz trisodyum fosfat ile karıştırın.
- Yağ çözücü bulaşık deterjanı çözeltisi: Bir kovada iki litre su ile iki yemek kaşığı bulaşık deterjanını karıştırın. İyice karıştırmak için karıştırın.
- Tavanı ve Duvarları Yıkayın
Temizlik için normal bir temizleme süngeri kullanın. Hazırladığınız çözeltiye süngeri batırın ve damlamaması için sıkın. Süngeri sık sık durulayın ve sıkın. Su siyaha döndüğünde yeni bir temizleme solüsyonu hazırlayın.
- Yüzeyleri Durulayın ve Kurulayın.
Tavanın ve duvarların olabildiğince temiz olduğundan emin olmak için temiz bir süngeri suya batırın ve yüzeyleri silin. Tavanları ve duvarları tüy bırakmayan bir mikrofiber bezle kurutarak temizliği bitirin.
- Koruyucu Malzemeleri Çıkarın ve Yerleri Temizleyin.
Koruyucu örtüleri odadan çıkarın ve zemini temizlemek için elektrikli süpürge kullanın. Kurum parçacıklarının solunmasını önlemek için süpüre torbasını dikkatli bir şekilde atın veya toz haznesini iyi havalandırılan bir alanda boşaltın.
Duvardaki İs Lekesi Temizliğini Alanında Uzman Temizlik Şirketi Tek Temizlik’e Bırakın
Yukarıda sizlere is temizliği konusunda bazı ipuçları verdik. Eğer bu işi yapmak için yeterli vaktiniz ve donanımınız yok ise Tek Temizlik sizin için yangın sonrası temizlik, is temizliği ve duvar temizliği yapacaktır. Hemen bizimle iletişime geçin ve duvar temizliği fiyatları hakkında detaylı bilgi alın.